Over ons

Wij zijn Esther Lammers en Caro(lien) Jansen. Samen organiseren wij vanuit PeerSupportProjecten: PeerSupportGroep (PSG) en PeerSupportCreatief (PSC) en in de toekomst hopelijk nog veel meer.

Hierbij stellen we ons voor:

Mijn naam is Esther Lammers. Ik ben 51 jaar en heb mijn leven voornamelijk in overlevingsstand geleefd door allerlei situaties waar ik mij op dat moment geen raad mee wist. Ik ben getrouwd, heb twee volwassen zoons en woon in Vlaardingen. In 2017 ben ik in aanraking gekomen met ervaringsdeskundigen waar ik op dat moment een aanvulling vond op de reguliere hulpverlening. In 2018 ben ik begonnen met cursussen gericht op herstel en het inzetten van mijn eigen ervaring. Wat ik vooral belangrijk vind bij het werken met eigen ervaring is ruimte bieden aan emoties en gevoelens. Het proces dat ik heb doorlopen kan een ander hoop geven. Naast mijn eigen ervaring met, heb ik ook ervaring als naaste van. Begin 2021 ben ik gestart mij hierin te verdiepen en te ontwikkelen als familie PeerSupportWerker.

Mijn naam is Carolien Jansen en ik word ook heel vaak Caro genoemd. Ik ben 42 jaar en ken een leven vol worstelingen, ontwortelingen en andere uitdagingen. Ik woon samen met mijn man, onze dochter en onze dieren in het Schiedamse. Ik ben al jaren gesprekspartner en heb verschillende groepen begeleid en ik heb mijn eigen hart-tot-hartmethode ontwikkeld, wat dankzij eCPR (herstart van de gevoelswereld en dat kan je inzetten bij mensen die een psychische crisis doormaken) mocht ontstaan. Deze zet ik graag in tijdens mijn eigen coachingsessies, maar komt ook zeker van pas tijdens peer support. Peer support is naast de open dialogue methode een onderdeel van eCPR.

Geschiedenis van PeerSupportProjecten io:

Het ontstaan van PeerSupportProjecten begon als een opdracht in een door Carolien gevolgde opleiding tot ervaringsdeskundige in 2017/2018 en die luidde een herstelwerkgroep opzetten. In de GGZ is herstel al een veelgebruikte term, maar in het sociale domein, de samenleving niet. Het viel haar op dat het in Schiedam een gebrek was aan dit soort groepen. Ze zocht daarom naar een verbindende term: Peer Support. Zo noemde ze de groep ook, echter vandaaruit gingen de dromen verder. De een na het andere idee popte op. Toen er vanuit Mind en Publieke Waarden een call kwam, toen besloot Carolien zich met haar PeerSupportGroep daarvoor op te geven. De call hield in: een leergang sociaal ondernemen voor herstelinitiatieven en zelfregiecentra. Er zouden 25 plekken te vergeven zijn. Na een intakegesprek via de telefoon (altijd spannend), was ze 1 van de 25 deelnemers. In de leergang, maakte PeerSupportGroep de transformatie naar PeerSupportProjecten io.

Bestuur van PeerSupportProjecten io:

Tot 2020, waren er een andere voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Onze dank is groot voor het werk wat ze in het verleden hebben gedaan. We zijn daarom per direct, op zoek naar een voorzitter, penningmeester en secretaris:

  • voorzitter: vacant
  • penningmeester: vacant
  • secretaris: vacant

Stuur je motivatiebrief en cv naar peersupport@carolienjansen.nl. Ook al heb je geen ervaring in deze specifieke functie, laat dat je niet weerhouden, geef dan aan welke kwaliteiten je hebt en welke ervaring je dan wel hebt. We (bege)leiden graag mensen op.

Onze samenwerkingspartners:

Om onze peer support projecten te kunnen uitvoeren, werken we samen met samenwerkingspartners. Met iedere samenwerkingspartner, hopen we, naast een goede werkrelatie op te bouwen, dat we mooie projecten bij een ieder die dat nodig heeft te kunnen presenteren. We zijn daarom altijd geïnteresseerd als mensen/organisaties dat van ons willen worden.

PeerSupportProjecten kende in het verleden meerdere samenwerkingspartners en dat kwam in 2020 tot een einde, door oa de zwangerschap van Carolien en corona. Toen Esther zich bij PSP voegde in april 2021, besloten wij een herstart te maken. Al gelijk kwam in het hoofd onze oude samenwerkingspartners en sinds 17 september jl is de samenwerking met de HerstelAcademie Delft eo, initiatief van GGZ Delfland, een feit. We zijn erg blij dat we elkaar weer gevonden hebben! Zij zullen onze fysieke bijeenkomsten en de communicatie binnen de HerstelAcademie en GGZ Delfland en de DoelApp faciliteren.

Een andere samenwerkingspartner van ons is de VeerKracht Centrale. Ook met deze samenwerkingspartner zijn wij blij. Zij zullen onze online bijeenkomsten en de communicatie op landelijk niveau faciliteren.

Enik Recovery College in Utrecht is geen samenwerkingspartner, maar een connectie om peer support te waarborgen.